fbpx
Education

FRSC Past Questions and Answers PDF Free Download

Are you thinking of applying for the Federal Road Safety Commission (FRSC) Recruitment? If so, then today’s article will help you prepare thoroughly for the FRSC aptitude test.

Candidates for the FRSC recruitment will be required to take part in the upcoming aptitude test which will determine the shortlisted candidates. If you wish to be shortlisted, then you need to be fully prepared to take the test.Information Guide Nigeria

👉 Relocate to Canada Today!

Live, Study and Work in Canada. No Payment is Required! Hurry Now click here to Apply >> Immigrate to Canada

Did you know that the FRSC usually recycles the recruitment aptitude test questions? Hence, studying past FRSC questions and answers is the best way to prepare for the upcoming test. That’s why in today’s post, I’ve complied an updated list of FRSC past questions and answers to help you excel in the recruitment test.FRSC Past Questions and Answers

Read Also: Noun Cit Past Questions and Answer in PDF

About FRSC Past Questions & Answers

The FRSC past questions and answers are questions written during the past recruitment exercise of the Federal Road Safety Commission, in addition to the answers to the questions.

These questions and answers will help give you an idea of what the recruitment test will look like. Hence, you won’t be shocked or feel tensed during the aptitude test.

The Federal Road Safety Commission aims at ensuring that Nigerian roads are safe for use by both motorists and pedestrians. Hence, each year the commission recruits young Nigerians who are ready to work and serve their nation, to help further improve the efficiency of the agency. However, before you are recruited into the FRSC, you must first pass the aptitude test. With the help of past questions and answers, you are sure to excel.iTel p37 price in Nigeria, Specs, Reviews

The past questions and answers are to be used during your study for the test. Remember to prepare well, as only candidates with high scores will be recruited.Npower Recruitment

The FRSC recruitment test will include Math, English, and General Knowledge. The test is conducted by the Joint Admissions and Matriculation Board (JAMB) and will be a computer-based test. Thus, past questions and answers are extremely important.

Read Also: FRSC Past Questions

FRSC Recruitment Procedure

The Federal Road Safety Commission, FRSC have opened its portal for applicants to apply for the 2022 recruitment exercise. Qualified individuals are to submit their applications online via the agency’s portal.Samsung delays One UI 5.0 Beta 3 update for the Galaxy S22

After submission of the form, it will be properly reviewed and selected candidates will be shortlisted to advance further in the recruitment process. The next phase of the recruitment process after the application form is the aptitude test.

Applicants will be tested in Mathematics, English, and General Knowledge. Also, physical verification of credentials will be carried out before the test.JAMB Form

Read Also: FRSC Recruitment: Application Form Portal – www.recruitment.frsc.gov.ng

Requirements for the FRSC Screening

Candidates who are invited to the FRSC Screening exercise are required to provide original photocopies of the following documents:

  1. Educational certificates.
  2. Certificate of Origin (state)
  3. National Identity Card/Slip
  4. Duly completed guarantor’s form
  5. Birth certificate/declaration of age
  6. One white coloured office flat-file jacket
  7. Two passport photographs with candidate’s name clearly written at the back in capital letters.WAEC Result

Important Tips about the FRSC Examination

Take note of the following tips when writing the FRSC recruitment examination:

  1. Do not spend too much time on a particular question. Always answer the questions you know first, before attempting the more difficult ones.
  2. Read the questions carefully and understand it before attempting to answer them
  3. Pay attention to the instructions from the supervisor and do exactly what he/she tells you.
  4. Remember to fill your details before starting the examination.
  5. Finally, stay calm and write your examination. Avoid distractions and panic. If you study using the past questions carefully, you will excel in the examination.JAMB Result

Read Also: FRSC Past Questions And Answers in PDF Format

Sample of the FRSC Past Questions and Answers

ENGLISH LANGUAGE

1) Choose the word most similar in meaning to – nullify

(A) aggravate

(B) establish

(C) transform

(D) invalidate

Answer: D

2) Choose the word most similar in meaning to – rebuke

(A) censure

(B) implore

(C) disparage

(D) denigrate

Answer: A

3) Choose the word most similar in meaning to – unpretentious

(A) realistic

(B) problematic

(C) pragmatic

(D) modest

Answer: D

4) Choose the word most similar in meaning to – applause

(A) Evocation

(B) Citation

(C) Commendation

(D) Acclaim

Answer: D

5) Choose the word most similar in meaning to -striated

(A) forgiving

(B) friendly

(C) lined

(D) Urgent

Answer: C

6) Which word means- hard work; intense pain; toil?

(A) Acrimony

(A) Rancor

(C) Troth

(D) Travail

Answer: D

7) Which word means- to merge; to combine; to unite?

(A) amalgamate

(B) Solidify

(C) exonerate

(D) Evaporate

Answer: A

8) Which word means- disaster?

(A) calumny

(B) calamity

(C) autocracy

(D) blow

Answer: B

9) Which word means- a person who spends money extravagantly?

(A) archetype

(B) wastrel

(C) miser

(D) epitome

Answer: B

10) Which word means- effect; final act or result; consequence?

(A) upshot

(B) paradox

(C) closure

(D) hindsight

Answer: A

General Knowledge

  1. The highest court for the Governorship election dispute in Nigeria is .
    • Supreme Court
    • Court of Appeal
    • Federal High Court
    • Electoral Tribunal
  1. The highest court for the Legislative election dispute in Nigeria is .
    • Supreme Court
    • Court of Appeal
    • Federal High Court
    • Electoral Tribunal
  1. Class J Licence is issued to which category of drivers
    • Commercial drivers
    • Private drivers
    • Articulated vehicle drivers
    • Physically challenged drivers
  1. The pulse rate of a normal person is
    • 52 per minute
    • 62 per minute
    • 72 per minute
    • 82 per minute
  1. The C in the ABC of First Aid is for ..
    • Control
    • Commitment
    • Conjecture
    • Circulation
  1. Warning Signs are usually in shape
    • Circular
    • Triangular
    • Rectangular
    • Square
  1. The green colour of the Nigerian flag signifies
    • Agriculture
    • Green Eagles
    • Green revolution
    • Green forest of Nigeria

 

  1. Breathalyzer is used to detect .
    • Bad breathe
    • Drunk driving
    • Over speeding
    • Smoking
  1. FERMA stands for
    • Federal Road Maintenace Agency
    • Federal Road Maintenace Associates
    • Federal Railway Maintenace Agency
    • Federal Railway Maintenace Associates
  1. The film industry in Nigeria is called
    • Bollywood
    • Hollywood
    • Nollywood
    • Softwood

Answer: C

  1. The first military head of state was
    • Yakubu Gowon
    • Aguiyi Ironsi
    • Olusegun Obasanjo
    • Ernest Shonekan

Answer: B

  1. Nigeria became 36 states under the regime of
    • Olusegun Obasanjo
    • Sanni Abacha
    • Ibrahim Babagida
    • Yakubu Gowon

Answer: B

Read Also: FRSC Past Questions in PDF Format

Conclusion

The best way to prepare for the FRSC recruitment examination is through the past question and answers. To get the complete past question and answer drop a message below in the comment box with your information and the subject you require. Good luck!

Check and Confirm: How much is Dollar to Naira    Pounds to Naira today

 

👉 Relocate to Canada Today!

Live, Study and Work in Canada. No Payment is Required! Hurry Now click here to Apply >> Immigrate to Canada

 

👇👇👇👇👇

Information is Power!

Don’t miss any valuable information or opportunity that can change your life, business, and family positively and permanently.

👇👇👇👇👇

Click here to subscribe!

For Latest updates on News, Scholarships, Jobs & Business Ideas, and Other Opportunities.

👍Advertise your business on InfoGuideNigeria.com!

From just N9,999 per month, you can advertise your products and services to over 1,500,000 monthly users on our website. Click here to read more.

 

 

Copyright Warning!

Contents on this website may not be republished, reproduced, or redistributed either in whole or in part without due permission or acknowledgment.
.
Proper acknowledgment includes, but not limited to (a) LINK BACK TO THE ARTICLE in the case of re-publication on online media, (b) Proper referencing in the case of usage in research, magazine, brochure, or academic purposes,.
.
All contents are protected by the Digital Millennium Copyright Act 1996 (DMCA).

.


The images, except where otherwise indicated, are taken directly from the web, if some images were inserted by mistake violating the copyright, please contact the administrator for immediate removal.

.
We publish all content with good intentions. If you own this content & believe your copyright was violated or infringed, please contact us  for immediate removal.

🤑 Start Making Money from home today!

👉 Get the correct FREE FOOTBALL PREDICTION TIPS and Guides today. Click here

.

🤑 Make Money now!

👉 Make money writing for us. Apply for Freelance writing jobs in Nigeria.

👉 Make Money as InfoGuideNigeria Advertising Agents, read more here

.

Victor Nnaji

Victor is a Content Developer at InfoGuideNIgeria.com. InfoGuide Nigeria is a team of Resource Persons and Consultants led by Ifiokobong Ibanga. Page maintained by Ifiokobong Ibanga. If you need a personal assistance on this topic, kindly contact us.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button

It looks like you're using an ad blocker!

This website InfoGuideNigeria.com is maintained by the advertising revenue and we noticed you have ad-blocking enabled. Please disable Ad-Blocker