fbpx
Education

NDLEA Past Questions Pdf Free Download in PDF Format

NDLEA Past Questions Pdf Free Download in PDF Format. Are you a job seeker who wishes to get employed by the National Drug Law Enforcement Agency (NDLEA)?  if yes, then there is good news for you. We bring to you NDLEA Past Questions Pdf Free Download in PDF Format. The most interesting part of this is that you can now download and get the past question to study for your exams without having to spend so much. Isn’t that exciting?

The National Drug Law Enforcement Agency is a Federal agency in Nigeria charged with eliminating the growing, processing, manufacturing, selling, exporting, and trafficking of hard drugs. The agency was established by Decree Number 48 of 1989.

It is a necessity that you prepare well for any job interview or screening so you can achieve the desired success. Therefore, you need to have a copy of NDLEA Past Questions Pdf Free Download in PDF Format to use and prepare adequately for the exams. We will explain what it is all about, how it is patterned to suit your demand, and the easiest way to download or get it. Pounds to Naira

 NDLEA Past Questions Pdf Free Download in PDF Format

What is NDLEA Past Questions Pdf Free Download in PDF

Let us begin by explaining what this past question and answer is all about. NDLEA Past Questions Pdf Free Download in PDF Format is the compilation of all the questions that job applicants have been asked during the NDLEA interview exams

We have made the past question very simple, portable, and affordable such that every applicant can get it or download it as long as they have access to the smartphone. NDLEA past Questions in PDF Format

All those who have bought our NDLEA Past Questions Pdf Free Download in PDF Format have been giving testimonies of how it helped them. We are very sure it is going to help you as well. When you get this past question it will definitely help you to score higher than your competitors and give you an edge over them. Pounds to Naira

With the proper use of our original NDLEA Past Questions Pdf Free Download in PDF, you will definitely pass the NDLEA  job interview examination and come out successfully and gain employment into the corporation. This past question comes to you through your email address or Whatsapp once you make payments to purchase it. The downloadable format is going to be in softcopy, you can either choose to download it and read with your android phone or laptop and at your own convenience – wherever and whenever. Jamb Result

How is NDLEA Past Questions Pdf Free Download in PDF Format Patterned

Normally, the NDLEA Past Questions And Answers in PDF Format is in a multiple-choice question pattern. We have made it very easy for you. we bring all the questions for many years and put them together but we indicate the specific years of their occurrence. We provide the correct answers in order to save your time. All you need to do is to devote quality time to study the NDLEA Past Questions Pdf Free Download in PDF Format and watch yourself change the narrative by getting a better performance during the job interview examination. This in turn will also help in making your interview exams a successful one. Waec Result

Why You Need A Copy of NDLEA Past Questions Pdf Free Download in PDF Download

The National Drug Law Enforcement Agency (NDLEA) job is a very competitive job and to be employed in the organization, requires a lot from you and for those who have not yet gotten the past question, it might be a bit difficult especially to first-timers. But If you are serious about getting this job then you need this past question for the following reasons:

  1. to expose you to the questions that have been asked years back as most of those questions and answers get repeated every year while some will just be rephrased. So if you don’t have a copy of this past question, then you are losing out.
  2. to provide useful information about the types of questions to expect and help you prevent unpleasant surprises.
  3. to be able to detect and answer repeated questions quickly and easily.
  4. to find out the number of questions you will see in the exams and many more.

NDLEA Past Questions Pdf Free Download in PDF Sample

In other to know that we are giving out the original NDLEA Past Questions And Answers in PDF Format, we have decided to give you some free samples as proof of what we said earlier. Jamb Result

1. One of This Is Not a Method through Which Drug Abuse Preventive Information Are Passed Across By NDLEA

(a) Lecture or talks such as seminars, workshops, public rallies.

(b) Use of Church and Mosque Campaigns.

(c) Use of the print media such as Newspapers, Magazines, posters, etc.

(d) The use of electronic media such as jingles, drama, documentaries.

2. The NDLEA Was Established By Decree Number 48 Which Was Passed Into Law In What Year?

(a) 1988

(b) 1989

(c) 1979

(d) 1978Pounds to Naira

3. The Full Meaning of the Abbreviation NDLEA is ………..?

(a) National Drug Law Enforcement Agency.

(b) Nigeria Drugs Law Enforcement Agency.

(c) National Drugs Laws Enforcement Agency.

(d) Nigeria Drug Law Enforcement Agencies.

4. The NDLEA is a …………… Agency in Nigeria?

(a) An International Faith-Based Agency.Jamb Result

(b) A Federal Government Agency.

(c) A National Agency.

(d) An International Drug Agency.

5. Which Nigeria President Signed the Bill for the Creation of NDLEA Into Law?

(a) President Goodluck Jonathan.

(b) General Muhammadu BuhariDollar to Naira Rate

(c) President Olusegun Obasanjo.

(d) General Ibrahim Babaginda.

6. Who was the First Chairman of the Nigeria Drug Law Enforcement Agency?

(a) Muhammed Mustapha Abdallah.

(b) Bello Lafiagi.

(c) Ahmadu Giade.

(d) Abba Kyari.

7. Who is the Current Nigeria Drug Law Enforcement Agency Chairman?

(a) Muhammed Mustapha Abdallah.

(b) Bello Lafiagi.

(c) Ahmadu Giade.

(d) Abba Kyari.

8. The Core Function of the NDLEA is———?

(a) The Prosecution of Drug Dealers and Smokers of Cannabis.Npower Recruitment

(b) The control of the borders to prevent the entering and exit of drugs and drug dealers.

(c) The elimination of the growing, processing, manufacturing, selling, exporting, and trafficking of hard drugs.

(d) The Conduct of Awareness campaigns against drugs and reporting of drug barons.

9. The Most Basic Member of the Family of Hard Drugs  Who’s Elimination is one of the Founding Objectives of the NDLEA Is?

(a) Marijuana.

(b) Cigarettes.

(c) Tramadol.

(d) Cannabis.

10. The National Drug Law Enforcement Agency (NDLEA) is affiliated to which of these organizations?

(a) United Nations Drug Cultivation Office on Drugs and Crime (UNODC).Waec Result

(b) The American Society of Drugs Elimination and Control (ASDEC).

(c) The African Union Colony on Drugs and Crime (AUCDC).

(d) The Worlds Anti-Drug and Crime Campaign (WADCC).

11. The NDLEA as an Entity has How Many Functional Units?

(a) 4.

(b) 6.

(c) 5.

(d) 3.

12. One of these is Not One of the Six Functional Divisions of NDLEA?

(a) Drug Demand Reduction.Jamb form

(b) Training, Research, and Development.

(c) Enforcement.

(d) Investigation.

13. The Headquarters of the National Drug Law Enforcement Agency is Located At?

(a) Zaria, Kaduna.

(b) Ikoyi, Lagos.

(c) Gwagwalada, Abuja.

(d) Orji, Enugu.

14. The Most Widely Cultivated Drug in Nigeria is?

(a) Marijuana.

(b) Coartem.

(c) Cannabis.

(d) Cocaine.

15. Which of these is a Component Found in Most Drugs that Makes it Addictive?

(a) Morphine.

(b) Dopamine.

(c) Ibuprofen.

(d) Astermicine.

Answers for Number 1-15 of the Sample Questions Above:

  1. B
  2. B
  3. A
  4. B
  5. D
  6. B
  7. A
  8. C
  9. D
  10. A
  11. B
  12. C
  13. B
  14. C
  15. B

How to Buy

The complete NDLEA Past Questions Pdf Free Download in PDF Format with accurate answers is N2,000.

Kindly pay to Ac: GOTOSCHOOL LIMITED 1015256082 Zenith Bank.

After payment, send the (1) proof of payment, (2) course of study, (3) name of past questions paid for and (4) email address to Ifiokobong (Examsguru) at Whatsapp: 08026529647. We will send the past questions to your email address.

Delivery Assurance

How are you sure we will deliver the past question to you after payment.

Our services are based on honesty and integrity. That is why we are very popular.

For us (ExamsGuru Team), we have been in business since 2012 and have been delivering honest and trusted services to our valued customers.

Since we started, we have not had any negative comments from our customers, instead, all of them are happy with us.

Our past questions and answers are original and from the source. So, your money is in the right hand and we promise to deliver it once we confirm your payment.

Each year, thousands of students gain admission into their schools of choice with the help of our past questions and answers.

7 Tips to Prepare for NDLEA Exams

  1. Don’t make reading your hobby: A lot of people put reading as a hobby in their CV, they might be right because they have finished schooling. But “You” are still schooling, so reading should be in top priority and not as a hobby. Read far and wide to enhance your level of aptitude
  2. Get Exams Preparation Materials: These involve textbooks, dictionaries, NDLEA Past Questions Pdf Free Download in PDF Format, mock questions, and others. These materials will enhance your mastering of the scope of the exams you are expecting.
  3. Attend Extramural Classes: Register and attend extramural classes at your location. This class will not only help you refresh your memory but will boast your classroom understanding and discoveries of new knowledge.
  4. Sleep when you feel like: When you are preparing for any exams, sleeping is very important because it helps in the consolidation of memory. Caution: Only sleep when you feel like it and don’t oversleep.
  5. Make sure you are healthy: Sickness can cause excessive feelings of tiredness and fatigue and will not allow you to concentrate on reading. If you are feeling as if you are not well, report to your parent, a nurse, or a doctor. Make sure you are well. Waec Result
  6. Eat when you feel like: During the exam preparation period, you are advised not to overeat, so as to avoid sleep. You need to eat little and light food whenever you feel like eating. Eat more of fruits, drink milk and glucose. This will help you to enhance retention. Npower Recruitment
  7. Reduce your time in social media: Some people live their entire life on Facebook, Twitter, WhatsApp, Messenger chat. This is so bad and catastrophic if you are preparing for exams. Try and reduce your time spent on social media during this time. Maybe after the exams, you can go back and sleep in it.

If you like these tips, consider sharing them with your friends and relatives. Do you have a question or comments? Put it on the comment form below. We will be pleased to hear from you and help you to score as high as possible.

We wish you good luck!

Check and Confirm: How much is Dollar to Naira               Pounds to Naira Rate Today



⚽ Start winning football betting today!

👉 Get correct FREE GG and Over 2.5 football prediction tips. Click here to join

.

.

👍Showcase your business here!

With over 1M unique users per month across all channels, we have a large audience for you to showcase your products and services. Simply get in touch via 👉 marketing@Infoguidenigeria.com.

 

🤑 Make Money now!

👉 Make money writing for us. Apply for Freelance writing jobs in Nigeria.

👉 Make Money as InfoGuideNigeria Advertising Agents, read more here

 

✍️ Be Our Guest Publisher!

Do you have a press release, breaking news,  or any other helpful information to share with our growing readers? If yes, send your article to 👉 infoguidepr@gmail.com.

We will be glad to publish it if the information is useful to our audience.

.

This post can be helpful to somebody else, please share it on Facebook, Whatsapp, Telegram and Twitter. There are buttons below for this (easy to use too)!


Copyright Warning!

Contents on this website may not be republished, reproduced, redistributed either in whole or in part without due permission or acknowledgment.
.
Proper acknowledgment includes, but not limited to (a) LINK BACK TO THE ARTICLE in the case of re-publication on online media, (b) Proper referencing in the case of usage in research, magazine, brochure, or academic purposes,.
.
All contents are protected by the Digital Millennium Copyright Act 1996 (DMCA).
.
We publish all contents with good intentions. If you own this content & believe your copyright was violated or infringed, please contact us at [infoguidenigeria@gmail.com] to file a complaint and we will take necessary actions immediately.

Infoguide Editor

InfoGuide Nigeria is a team of Resource Persons and Consultants led by Ifiokobong Ibanga. Page maintained by Ifiokobong Ibanga. If you need a personal assistance on this topic, kindly contact us.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button